Для багатьох водіїв акустичний комфорт під час їзди – це не останній показник. Забезпечити його можуть спеціальні літні шини, які можна купити в інтернет-магазині MasterShina від різних виробників. Але треба знати, як їх вибирати із загальної маси.

Особливості тихих шин

Виробники наклеюють спеціальну етикетку з індексами шумності від A до C. Найтихішими вважаються покришки категорії «A», гучними — «C».

Тихий хід залежить від трьох основних характеристик літніх автомобільних шин.

1. М’якість компаунду. Найменше шуму видають покришки з м’яким складом гуми. Їзда буде тихою, але в таких моделях гірше працює гальмівна система та слабка зносостійкість. На розпеченому від сонця покритті м’які шини стираються ще швидше. Щоб хоч якось поєднати комфорт з іншими важливими їздовими властивостями, варто купити літню гуму із середньою жорсткістю протектора.

2. Ширина. Чим ширша площа бігової доріжки, тим більше шуму видається з-під коліс. Але ці шини забезпечують кращу стійкість на трасі та якісну гальмівну систему.

3. Малюнок протектора. Найтихішими вважаються шини з асиметричним дизайном протектора. Вони оснащуються прямокутними блоками різних форм та габаритів, які рівномірно розкидані по всій площі контактної плями. Але на мокрій трасі можуть виникати проблеми з керованістю – дренажна система тут не така розвинена, як у спрямованих схилів. Дотриматися приблизного балансу між комфортом їзди та стійкістю на вологій трасі зможуть моделі з поглибленими канавками для відведення рідини та блоками різних розмірів.

Багато залежить від типу та якості дорожнього покриття. Найкомфортнішою їзда буде по рівному асфальту. Якщо доводиться багато їздити бездоріжжям, бажано купити гуму максимально жорстку. Найм’якіші з можливих шин захистять від гучного неприємного гулу на розбитій дорозі, але її ресурсу на тривалу дистанцію точно не вистачить.

Провідні шинні виробники регулярно працюють над досконалістю своїх моделей. Для підвищення рівня акустичного комфорту в салоні проводяться експерименти з формами та схемами розташування блоків. Також відбувається робота над розробками інноваційних систем, які здатні усувати шум під час їзди.

Важливо купити літню гуму правильного типорозміру. Встановлені шини з іншими параметрами не радуватимуть найкращими їздовими якостями, що також провокує підвищений рівень шумності навіть на рівних дорогах.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *