Якісна базова освіта – фундамент для подальшого навчання та кар’єри. Саме шкільні знання дозволяють студенту зрозуміти матеріал у ВНЗ, саме в школі повинні даватися навички знаходити та сприймати інформацію, виховуватися потяг до навчання та розвитку.

Багато батьків вважають, що ця теза не є актуальною для державних шкіл, тому рейтинги приватних шкіл Києва користуються підвищеним попитом. Недостатнє фінансування, жорстка та сильно застаріла програма навчання, потреба у професійних кадрах, повна відсутність виховного процесу – реалії сучасних державних шкіл. За таких умов задоволення мінімальних вимог – вже непоганий результат. Але цього недостатньо навіть для успішного проходження ЗНО та вступу до ВНЗ середньої категорії.

Приватна школа, на відміну від державної, набагато менше прив’язана до формальних вимог держави, яка не отримує відповідного фінансування. Однак і державні школи найчастіше не одержують достатньо грошей для організації якісного навчання вихованців. Все фінансування приватної школи здійснюється шляхом оплати навчання, спонсорської допомоги та можливих грантів. У умовах школа зацікавлена надати якісніші умови залучення учнів. Також приватні школи можуть працювати і у форматі дистанційного навчання. Проте дистанційна школа не містить спеціальних приміщень, весь процес навчання зосереджується на безпосередній взаємодії учня з учителем за допомогою сучасних телекомунікаційних засобів.

При цьому приватні кращі школи менш обмежені у виборі програми, можуть запропонувати більш вдалий розподіл навчального годинника, глибоке вивчення матеріалу, контроль за успішністю тощо.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *